Tuesday

CAN OBA RESTAURANT

Can Oba Restoran Sirkeci
http://www.canobarestaurant.com

Can Oba ismini duyduysanız büyük ihtimalle hakkında iddialı methiyeler çalınmıştır kulağınıza. Henüz duymadıysanız da şaşırmayın, zira kendisi adını duyurmaktan çok iyi yemeği iyi fiyata sunmayı tercih eden usta bir şef, kendi adını verdiği restoranı ise Vedat Milör'ün "İstanbul'a yakışan lokanta" diye tanımladığı ufak çaplı bir fenomen.

4 comments:

  1. Anonymous1:01 PM

    ''Sirkeci’deki Can Oba, Paris’te olsa en iyimser tahminle adı Michelin rehberinde geçen bir lokanta olur. Ama şu anda İstanbul’da, fiyat/kalite açısından gerçek Batılı modern mutfak alanında bir numara (Vedat Milor)''

    ReplyDelete
  2. Anonymous1:12 PM

    ''Bu akşam tesadüfen(bir arkadaşın davetiyle) tecrübe ettiğim, gerçekten egzantrik tadları, güzel sunumlarla süsleyen, her müşterisi ile ayrı ayrı kendisi ilgilenen, menüsü olmayan, günün spesyallerini bizzat kendi ağzından açıklamalarıyla anlatan, güleryüzlü ve beyefendi bir şef.
    Mekanın lokasyonu sizi yanıltmamalı(sadece restoranın içi biraz daha iyi olmalı, yemekler ve tatlılar gerçekten ziyaret etmeye değer. en azından özel bir günde ya da misafirlerinizle gitmek için iyi bir seçim, belki farkında olmadan müdavimi bile olabilirsiniz.

    Geyik etinin ünü oldukça meşhur ama bu akşam menüde yoktu, rezervasyon kabul ediliyor. kısa zamanda onu da tecrübe etmek isterim,açıkçası böyle bir mekanın farkında değildim, değişik tatlara da mesafeliydim ama bu akşamdan sonra fikrim değişti. bunda can bey'in yaklaşımının etkisi büyük, tavsiye olunur.

    ReplyDelete
  3. Anonymous1:19 PM

    ''Can Oba, Sirkeci’de kebapçıların, esnaf lokantalarının, tükürük köftecilerinin, pilav üstü kurucuların sıra sıra dizildiği Hocapaşa Hamamı sokakta çok sıradanmış gibi duran, duvarında bildiğimiz kebap menüsü, önünde 7-8 masası olan bir mekan. Bilmeden önünden geçseniz aylar sonrasına yer bulamayacağınızı, sahibi ve aynı zamanda şefi Can Oba’nın uzun yıllar boyunca Almanya’da Michelin yıldızlı bir şefin yanında çalıştığını,”en iyi mutfak ödüllü” uluslararası bir şef olduğunu, bugüne kadar içtiğiniz hiçbir çorbaya benzemeyecek lezizlikte çorbalar içebileceğinizi, çilekle balığın bir arada bu kadar güzel olabileceğini, lazanyanın, risottonun nasıl bu kadar lezzetli olabileceğini hayatta tahmin edemezsiniz.''

    ReplyDelete
  4. Anonymous1:25 PM

    ''Menünün sabit kalemlerinden balık çorbasının şanı yürümüş, denememek olmazdı. Balık çorbası bana göre ortalaması olmayan bir yemek. Ya iyidir ya da dayanılmazdır. İyisi gerçekten zor bulunur. Bol malzemeli ve terbiyesi ayarında olmalıdır. Ben burada içtiğim balık çorbası için bugüne dek içtiğim en güzel balık çorbası, hatta biraz daha iddialı olarak içtiğim en lezzetli çorba olduğunu söyleyebilirim. (Annemin yoğurt çorbası kategori dışı!) Bir tabak çorbadan öyle bol malzeme çıktı ki. Balığın yanı sıra bol bol karides, yengeç, kum midyesi.. O kadar kocaman bir tabakta geliyor ki, sadece bu çorbayı içip kalkabilirsiniz, kendi başına bir öğün.ef, makarnaları da kendisi açıyormuş. Menüde iki çeşit makarna vardı. Biber soslu makarna ile ıspanaklı ve keçi peynirli lazanya. İkincisini denedik. Muhakkak ki bir sırrı olan inanılmaz bir domates sosuyla birlikte servis ediliyor. Porsiyonlar da devasa bu arada.''

    ReplyDelete