Wednesday

CHILAI

chilai kişi başı fiyat
http://www.chilai.com.tr/

Boğaz'ın hemen üstünde, modern dekorasyonu ve şeflerinin yarattığı iddialı menüleriyle İstanbul gece hayatına yeni bir nefes getirecek...
Bebek’te Baylan’ın hemen yanındaki binada uzun süredir devam eden hummalı çalışma sonunda tamamlandı. Adını semtin eski isimlerinden biri olan Chilai’dan alan mekân, Angel Blue’dan tanıdığımız Angel grubuna ait; şehirde eşi benzerine rastlayamayacağınız üç katlı bir kaliteli bir yemek kompleksi; bünyesinde sushi bar, sanat galerisi, bistro, lounge, bar, fine-dining, pastane ve şarküteri bölümleri yer alıyor. Bir diğeri bölüm ise teras katındaki havyar, istiridye ve şampanya barı ancak bu bölüm yaz aylarında açılacak.
Chilai’da tüm çalışanların hepsinin akademik geçmişi var. Burada aynı zamanda çok dil konuşuluyor; herkes İngilizce biliyor, hatta Uzakdoğu ve Arapça hariç tüm diller konuşuluyor mekânda. Yabancı misafirleri olanların ‘İstanbul’da nereye götürsek?’ derdine çare oluyor. Yatıyla gelmek isteyenler giriş katın veranda kısmında bulunan iskeleden giriş yapıyor mekâna. Özel müşteriler için VIP araç ve limuzin servisleri de var. Kısacası Chilai’da hizmet überlüks.
Chilai’da menüler ağırlıklı olarak Asya olmak üzere dünya lezzetlerini bir araya getiriyor. Menüde tavuğa yer yok; onun yerini birçok yemekte domuz alıyor.
Barda aklınıza gelebilecek tüm içkileri bulmanız mümkün. Klasiklerin yanı sıra mekâna özel kokteyller de mevcut. 
Hemen girişteki pastane ekmek konusunda oldukça iddialı. Focaccio, baget ve daha birçok çeşit ekmeği kendileri üretip bu bölümde satışa sunuyorlar. Ekmeğin yanı sıra günlük taze çeşitleriyle pastalar, kurabiyeler de bulmanız mümkün. Şarküteride ise domuz, peynir ve salam, kaz ciğeri gibi başka şarküteride bulamayacağınız kalitede markalar, lezzetler sunuluyor. Ayrıca Chilai’ın kendi ürettiği reçeller, zeytinyağları ve bulunması oldukça zor koşer şarapları yine bu bölümde satışta.
Bir üst katta sushi bar yer alıyor.
 Burada Japon mutfağının vazgeçilmezlerini bulmanız mümkün. Bu bölümde aynı zamanda bistro menüsü de servis ediliyor. Sessiz maç yayını ile maç izlemek isteyenler bu zevklerinden mahrum bırakılmıyor. Bu kat sahip olduğu donanım ve oturma düzeni ile 100 kişiye kadar toplantı yemekleri ve lansmanlar için de kullanılıyor. Bu katta sushi barın yanında bulunan sanat galerisi bulunuyor.

Bu katın da üstünde özel rezervasyon ile belirli saatlerde açık kalacak olan fine-dining bölümü yer alıyor. Servis edilen menü haftalık olarak değiştiriliyor. Bölümün hemen girişinde fine-dining’e yakışır cinste şişelerin yer aldığı bir konyak ve armonyak vitrini var. Shot’ı 650 TL olan bir konyak bile var bu menüde.  Chilai’ın resident DJ’i Doğuş haftanın dört günü Chilai’ın konseptine uygun tarzda çalıyor. Mekân daha çok yeni, tüm bunlar bir başlangıç. Hazırlıkları tamamlanmadan, sabırsızlıkla yaptığımız bu ziyaretin sonucunda İstanbul’un Chilai ile eksikliği hissedilen tarzda bir konsepte kavuştuğunu söylemek yerinde olur. Gastronomi duraklarınızda aradığınızı bulamıyorsanız, beklentilerinizi düşürmeden yolunuzu en yakın zamanda Chilai’a düşürün.


No comments:

Post a Comment